Les

Les in gitaar, basgitaar of contrabas: €40,- per uur, privé-les

Even voorstellen: Ik ben Dominique Bentvelsen, Contrabassist uit Nootdorp. Ik speel het liefst Folk, Jazz, Bluegrass en Wereldmuziek, en speel in live-bands op podia door heel Nederland heen en regelmatig ook in het buitenland. Mijn uitgangspunt is dat muziek een communicatiemiddel is, en dat een goede muzikant een balans moet vinden tussen zijn hart (spelen op gevoel en met passie) en zijn hoofd (technische en theoretische kennis).

Na ruim tien jaar ervaring als live-muzikant ontstond bij mij de behoefte om kennis door te gaan geven. Derhalve geef ik sinds 2010 les in basgitaar, gitaar en contrabas spelen. Ook help ik bassisten die op een dood spoor terecht zijn gekomen om hun ontwikkeling weer op gang te krijgen. Naast technisch les kan ik ook iets vertellen over de theorie achter muziek, om beter inzicht te krijgen in de mogelijkheden van melodie en harmonie. Bovendien kan ik helpen met het ontwikkelen van je eigen stijl en het maken van keuzes in je muzikale loopbaan.

De lessen vinden plaats bij mij thuis, in het immer pittoreske Nootdorp (goed bereikbaar met het OV,  gratis parkeren voor de deur). De lessen duren een uur. Andere lesvormen zijn uiteraard mogelijk in overleg. Mail me gerust voor meer informatie en/of een kennismakingsgesprek: info@dominiquebentvelsen.nl.

Tot slot: Muzikant zijn is hard werken, maar het is leuk werk! Iedereen met passie en een beetje ruggegraat kan goed worden!