Links

Contrabas Luthiers

Ik heb persoonlijk goede ervaringen met twee luthiers, beide bekwaam en zeer schappelijk in hun tarieven. Als je wilt dat je contrabas vlot, goed en betaalbaar gerepareerd wordt, dit zijn de adressen:

Lucas Suringar, Almere:

https://www.ateliervoorcontrabas.nl/

Lucas is vriendelijk, zeer ervaren en heeft ook een uitgebreide collectie bassen op voorraad. Altijd een plezier om binnen te stappen, zelden eenvoudig om te vertrekken.

Rogier Dieges, Rotterdam:

http://www.diegesdoublebass.com/nl

Rogier is ooit bij Lucas in de leer geweest, maar heeft een eigen moderne kijk op contrabasbouw. Zo heeft hij bij mij (naar volle tevredenheid) een grafieten pen in de hals aangebracht om de hals stijver en daarmee resonanter te maken. Op een later moment heeft die pen bij een ongelukkige val overigens ook mijn hals gered, maar dat terzijde. Rogier bouwt ook zeer fraaie electrische contrabassen.

Basgitaar en gitaarreparaties en onderhoud:

Sherah Draaijer, GuitarWorks Delft:

https://www.guitarworksdelft.nl/

Sherah Draaijer bouwt, repareert en onderhoud gitaren en basgitaren. Hij heeft mijn (om nostalgische redenen) geliefde Epiphone SG gered nadat ‘ie uit logeren was geweest en de kop afgebroken was. Sherah bouwt ook gitaren ‘from scratch’ dus je kunt echt met alle problemen bij hem terecht.

Gitaarwinkel, kleingoed en advies:

Boy Mosterdijk, Guitarshop Delft

https://guitarshopdelft.nl/

Boy is de trouwe vriend waarvan je niet wist dat je ‘m had – hij heeft me menigmaal van goed advies voorzien, en soms een kleine vermaning (waarop ik uiteraard direct mijn leven beter!). Ik ga ook zelden met lege handen de winkel uit, hij runt het soort winkel dat beter is dan de webshop. Voor kleine reparaties is hij ook vaak te porren, altijd tot mijn grote tevredenheid 🙂